Burgemeester Jan Hamming op bezoek bij BWZ

Kan een afbeelding zijn van 8 mensen, staande mensen, boom en buitenshuis
Jan Hamming:
Wijkbezoek Oud Koog, Oud Zaandijk, Westerkoog en Rooswijk – dynamo’s van onze gemeenschap
Tijdens mijn wijkbezoeken ontmoet ik kleurrijke en betrokken Zaankanters. Mensen die een bijdrage leveren aan onze gemeenschap. Dat gebeurde ook bij mijn bezoek aan Oud Koog, Oud Zaandijk, Westerkoog en Rooswijk vorige week.
Ik bezocht het T-huis in Zaandijk. Hier helpen vrouwen met diverse achtergronden anderen om de taal te leren en om te participeren. Wat ik mooi vind is de wens om er wat van te maken, om vooruit te komen en om op zoek te gaan naar kansen. Om te werken, om actief te zijn en om bij te dragen.
Vervolgens ging ik door naar een seniorencomplex in Rooswijk. Hier ontmoette ik opbouwwerker Jolanda Leeuw die hier een wandelgroep en koffie-inloop heeft op de woensdagochtend.
Daarna ging ik door naar een andere dynamo van onze samenleving.
In Oud-Koog is BWZ gevestigd, een belangenvereniging voor alle uitkeringsgerechtigden. Zij hebben iedere woensdag tussen 10.00-12.00 een inloop spreekuur. Hier worden Zaankanters belangeloos geholpen met vragen over financiën en belastingen. Naast de vrijwilligers van de BWZ is er ook een groep vrijwilligers in de tuin aan het werk. Dit zijn vrijwilligers van de kerk (Martelaren van Gorcum) die na de verkoop van het kerkgebouw nu hun diensten houden in het pand van de BWZ.
Tot slot ging ik op bezoek bij Anneke Steemers van het chocoladewinkeltje De Cacaoboom. Dit is de ontmoetingsplek voor velen Zaandijkers. Als er bijzonderheden in Oud Koog of Oud Zaandijk spelen dan hoor je die hier vrij vlot. Anneke is ook één van de oprichters en beheerder geweest van buurthuis ’t Brandtweer in Oud Koog.
Gemeente Zaanstad
Sociaal Wijkteam Zaandam Noord- Kogerveld